Turski konzul Bašar Bašol posetio Regionalnu razvojnu agenciju Sandžaka “SEDA”

0
4840

Turski konzul Bašar Bašol posetio je Regionalnu razvojnu agenciju Sandžaka “SEDA” u Novom Pazaru i sa direktorom Samirom Kačaporom razgovarao o važnim i velikim ulaganjima u ovaj region.

Direktor Reginalne razvojne agencije  Sandžaka “SEDA”, Samir Kačapor, na današnjem sastanku je upoznao Generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru, g-dina Bašara Bašola, sa radom i postignutim dosadašnjim rezultatima ove Agencije. U toku razgovora predočio mu je na kojim poljima bi bilo dobro ulagati u Sandžak, što je naišlo na pozitivne reakcije i odobrenja konzula. Generalni konzul Republike Turske je u toku sastanka pozvao direktora Razvojne Agencije “SEDA” da bude jedan od učesnika  sastanka privrednika Republike Turske, koji će biti održan 7.maja 2021.godine. Sastanak privrednika će biti održan online zbog COVID nastale situacije.

“Gospodin Kačapor nam je dao veoma korisne informacije o ulaganjima u region Sandžaka i ja sam ga zamolio da sve te informacije prenese na online sastanku koji ce biti 7.maja, kako bi čuli i potencijalni ulagači iz Turske i ističem da je nama cilj da budemo deo razvoja Sandžaka i u tom pogledu SEDA-u vidimo kao velikog i ozbiljnog partnera”, rekao je g-din Bašar Bašola.

Kačapor je izrazio zadovoljstvo što su Novi Pazar i  Sandžak konačno dobili turski konzulat i naglasio da će to još više pospešiti saradnju koja je bila godinama na visokom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here