Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva

0
8199

Projekat ,,Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva“, (u daljem tekstu: Projekat) implementira ASBÖ – Arbeiter-Samariter-Bund Österreichs ASB sa svojim implementacionim partnerom Inicijativom za razvoj i saradnju, IDC, i u saradnji sa Gradom Novim PazaromRegionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDAPoljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Novog Pazara i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“. Projekat finansira Austrijska razvojna agencija (ADA) sredstvima Austrijske razvojne saradnje.

Opšti cilj projekta je smanjenje siromaštva i socio-ekonomsko osnaživanje najmanje 100 malih poljoprivrednih gazdinstava i najmanje 20 žena iz ruralnih područja Grada Novog Pazara kroz unapređenju njihovih kompetencija, obezbeđivanjem i maksimalnim iskorišćenjem kapaciteta za preradu i skladištenje, kao i udruživanjem zasnovanim na principima socijalnog preduzetništva.

Podrška predviđena ovim projektom obuhvata:

  1. Edukacija izabranih korisnika projekta  i razvoj individualnih biznis planova
  2. Pet trodnevnih seminara o unapređenju poljoprivredne proizvodnje
  3. Pet trodnevnih seminara o preduzetničkim veštinama
  1. Ekonomska podrška izabranim korisnicima kroz kooperaciju sa Socijalnim preduzećem definisanu Projektom, obezbeđivanje i maksimalno iskorišćenje kapaciteta za preradu i skladištenje kao i udruživanje zasnovano na principima socijalnog preduzetništva.

PRIJAVA SA PRATEĆOM DOKUMENTACIJOM PODNOSI SE LIČNO, U PROSTORIJAMA MUSLIMANSKOG HUMANITARNOG DRUŠTVA „MERHAMET-SANDŽAK“, NA ADRESI KRAGUJEVAČKA 12, NAJKASNIJE DO 29.05.2020. DO 15:00H.

Dokumenta:

JAVNI POZIV za izbor korisnika projekta_ADA

OBRAZAC PRIJAVE na Javni poziv za izbor korisnika projekta_ADA

SAGLASNOST za obradu podataka o ličnosti_ADA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here