Održana promocija Programa “Održive zajednice u Sandžaku, od mere do karijere” u Novom Pazaru i Tutinu

0
1272
Danas je u Novom Pazaru i Opštini Tutin održana promocija Programa “Održive zajednice u Sandžaku, od  mere do karijere”. Projektom će biti obezbeđeno 20 novih radnih mesta za naše građane, i to za lica iz najranjivijih kategorija: mlade do 30 godina, Rome i povratnike po Sporazumu o readmisiji, oni ce imati podršku kroz proces edukacije, mentorstva i subvencija.
Subvencije za samozapošljavanje odobravaju se u formi donacije mašina, alata i opreme za rad i obrtnim sredstvima navedenim u biznis planu u iznosu do 2.400 eura po kursu dinara na dan uplate tranše Donatora iz koje će se subvencije isplatiti.
U okviru programa pomoć u vidu granta će biti data i socijlanim preduzećima.
Projekat”Od mere do karijere” finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Nemačke a realizuju ga  Grad Novi Pazar i Opština Tutin, uz podršku Nemačke agencije za razvoj (GIZ), Muslimanskog humanitarnog društva “Merhamet Sandžak”, Regionalne Razvojne Agencije Sandžaka “Seda” i  IDC.Ukoliko ste zainteresovani za prijavu i potrebno vam je jos informacija o samom programu posetite RRA “SEDA”, ulica 7.juli bb ili nas pozovite na broj 020/332-700.Prijave se dostavljaju u Agenciju “SEDA” do  22. novembra 2019.godine. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here