Održan Privredni forum “Sandžak-Sakarija 2019”

0
7192

U Novom Pazaru odžan je privredni forum Sandžak – Sakarija, gde su gostima iz Turske predstavljeni svi potencijali ovog kraja. Cilj foruma je povezivanje ovdašnjih privrednika I  ove turske oblasti, a inicijativu za održavanje pokrenulo je Bošnjačko nacionalno vijeće.

Skup u Bošnjačkom nacionalnom vijeću počeo je učenjem El- Fatihe za rahmetli Ifetu Radončić, koja je juče preselila na ahiret.

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća su sa Sakarijom uspostavili saradnju u oblasti kulture, obrazovanja I privrede. Dogovor je da troškove stipendiranja nekoliko učenika iz Sandžaka pokriva jedan deo univerzizez u Sakariji, a drugi deo privrednici, koji su danas došli u Novi Pazar. Predsednica Jasmina Curić je u ime domaćina poželela dobrodošlicu gostima iz Turske I otvorila današnji privredni skup . On je zadovoljna što su već neki planovi počeli da se realizuju.

Predsednik Udruženja privrednika Sakarije Ozkan Pinar preneo je selame od Bošnjaka iz Sakarije, te podsetio da je u septembru sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća održan niz značajnih sastanaka.

Prirvedne potencijale je na ovom forumu predstavio direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka “SEDA”,  Samir Kačapor.

Na ovom skupi potpisan je I Protokol o saradnji između BNV-a I Udruženja privrednika Sakarije, a u cilju povezivanja privrednika održani su direktni razgovori  “Business to Business”, gde su privrednici uspostavili saradnju sa svojim kolegama u Turskoj.

        

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here