Kačapor: Počinje uređenje ”Pazarske plaže”

0
8177

Direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor rekao je gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar da je jučerašnjim potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je, kako je ministar Rasim Ljajić ranije najavio odobrilo prvih 20 miliona dinara, i praktično počela prva faza uređenja turističkog sportsko-rekreativnog kompleksa u naselju Vitkoviće na jezeru Gazivode.

Kačapor je kazao da u pitanju kapitalni projekat, ne samo za građane Novog Pazara, već i za sve okolne opštine koje gravitiraju Novom Pazaru i koriste zajedničko jezero. On je podsetio da je prvi korak načinjen još u maju, te da su od tada do danas obavljeni važni administrativni poslovi, u smislu pribavljanja svih potrebnih saglasnosti i dozvola.

‘’Projekat će se realizovati u tri faze. Prva je počela juče, potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom trgovine, turizma I telekomunikacija. Druga faza će početi naredne godine, a u drugom delu prve polovine iduće godine počeće i treća faza. Verujem da će naši, i građani susednih opština već iduće sezone moći da koriste ‘’Pazarsku plažu’’, kazao je Kačapor.

Prva faza podrazumeva uređenje priobalja, nasipanje nekoliko hiljada kubika zemlje do nivoa koji neće plaviti, obezbeđivanje opreme za ribolovce i kajakaše, izgradnju ribarske I kajakaške staze po evropskim i nacionalnim standardima. U narednim fazama, kako objašnjava Kačapor, uslediće postavljanje bungalova i finalno uređenje plaže.

‘’Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je prvo prepoznalo višestruki značaj ovog projekta, ne samo u turističkom, već i u svakom drugom smislu. Očekujemo da će naši građani kroz ovaj projekat moći da plasiraju svoje proizvode; da će oživeti, ne samo vodni turizam, u smislu organizovanja sportskih  takmičenja, već i agro turizam, odnosno, seoski turizam’’, rekao je Kačapor.

Kačapor je stako da će se kroz taj projekat rešiti i ekološki porblemi Novog Pazara, Tutina i Rožaja, i apelovao na građane da daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine, podsetivši da su, nedavno završena Omladinska radna akcija Ribariće 2019, kao i predhodne akcije u kojima su učestvovale brojne nevladine i druge organizacije i pojedinci, uz podršku Gradske uprave Novog Pazara, dale značajan doprinos u tom smislu.

”Pazarsko more, plaža, ribasko naselje, kajakaški centar i ostali sportsko-rekreativni sadržaji, očekujemo da budu u funkcije od 1. jula naredne godine”, najavio je Kačapor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here