KONKURS ZA PROGRAM STRUČNE PRAKSE U BEOGRADU

0
1562

                                     PRIJAVA TRAJE DO 05.avgusta 2019.godine

Da li ste nedavno diplomirali/e na nekom od fakulteta društvenih nauka? Želite li da saznate više o tome kako funkcioniše državna uprava, institucije, i da unapredite svoja znanja stažiranjem u nekoj od državnih institucija? Da li ste spremni/e da se usavršavate u oblastima vaših interesovanja uz mentorsku podršku? Da li želite da u Beogradu provedete tri i po meseca, u okviru radnog vremena učestvujete u radu neke od institucija i tom prilikom upoznate nove kolege/inice sličnih interesovanja? Ukoliko želite, prijavite se za program stručne prakse za mlade u Beogradu, koji sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji uz finansijsku podršku stalne delegacije SAD-a pri OEBS-u.
 
Ko može da se prijavi?
* Program je namenjen državljanima/kama Republike Srbije, rođenim 1992. godine i kasnije, sa prebivalištem u Novom Pazaru, Raškoj, Sjenici ili Tutinu, koji/e su diplomirali/e u poslednje dve godine (u junu 2017. godine i kasnije) na nekom od fakulteta društvenih nauka u Novom Pazaru.
* Kandidati/kinje zainteresovani za rad državne uprave i za oblast vladavine prava, sa znanjem engleskog jezika koje je poželjno ali nije obavezno.
* Poželjno je da kandidati/kinje dostave potvrde o prethodnom iskustvu u svojim stručnim oblastima (istraživanja, učešće u stručnim programima, kursevi).

Za tromesečni program stručne prakse koji će biti održan u Beogradu od sredine septembra do sredine decembra, Misija OEBS-a u Srbiji će obezbediti:
* Mesto za stažiranje u nekoj od institucija Republike Srbije Mesečnu stipendiju za životne troškove u Beogradu, u visini  od oko 400 EUR u dinarskoj protivvrednosti
* Mogućnost prisustvovanja događajima i aktivnostima u Beogradu koje podržava Misija OEBS-a
* Uvodnu i finalnu evaluaciju stažera koja se tiče sticanja znanja, iskustva i razumevanja rada institucija

Prijavljivanje i selekcija kandidata
Konkurs je otvoren do 5. avgusta 2019. godine.
Potrebno je popuniti formular koji se nalazi na sledećem linku: http://bit.ly/LLPrakse2019  Kriterijumi za selekciju: kvalitet prijave, rezultati pismenog testa i razgovora.
Najbolji kandidati će biti pozvani na razgovor i pismeni test tokom avgusta 2019. godine.Ukupno pet kandidata će učestvovati u programu stažiranja.
* Za dodatne informacije kontaktirajte Almira Vučelja na broj  0631062528.

NAPOMENA: Poziv na razgovor ne garantuje izbor, a Misija OEBS-a u Srbiji zadržava pravo da odabere manji ili veći broj učesnika stručne prakse u odnosu na predviđeni broj, što može biti uslovljeno kvalitetom prispelih prijava kao i kapacitetima institucija u kojima je previđeno sprovođenje stručne prakse

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here