Počinje rutiranje biciklističe staze preko Pešteri, SEDA realizuje projekat

0
8241

 

Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) na inicijativu Biciklističkog saveza Srbije i Ustanove za sport i kulturu Tutin osmislila je projekat izgradnje, odnosno rutiranja velike biciklističke staze preko Pešteri. Novac za realizaciju ovog projekta obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a kada staza bude Počinje rutiranje biciklističe staze preko Pešteri, SEDA realizuje projekat, biće jedinstvena u Evropi – izjavio je za RTV Novi Pazar direktor SEDA-e, Samir Kačapor.

“Od naredne nedelje počinjemo sa rutiranjem staze. Imamo nekoliko lokacija ali ćemo svakako izabrati najbolju. Ova staza biće dugačka 150 km a partneri će nam biti turističke organizacije Novog Pazar, Sjenice i Tutina jer je projekat međuopštinski. Rutiranje će ići od Novog Pazara ka Ribariću, do lokacije gde razvijamo novopazarsku plažu, a odatle ćemo ići prema Tutinu. Od Tutina ćemo se preko Pešteri vratiti ka Novom Pazaru. Vidite da ćemo jednim delom zakačiti i sjeničku opštinu” – objasnio je Kačapor.

On je rekao i da je dobio potvrdu od biciklističkog saveza i brojnih biciklista da će ovo biti jedinstvena biciklistička staza u Evropi jer se najveći njen deo nalazi na 1000 metara nadmorske visine što nije uobičajeno.

Ovu stazu moći će da koriste i rekreativci ali i profesionalni biciklisti pa se iz projektnog tima nadaju da će brzo i velika državna ali i evropska takmičenja biti održana na ovoj stazi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here