“SEDA” obezbedila specijalno plovilo za čišćenje jezera Ribariće

0
7280

Nakon obilnih majskih i junskih padavina koje su zadesile Srbiju došlo je nanošenja velike količine otpada na jezero Ribariće i okolna mesta, radi rešavanja problema otpada i očuvanja prirode organizivane su mnoge akcije čišćenja jezera i okoline.

U cilju što brzeg vraćanja lepog izgleda našem jezeru organizovana je akcija čišćenja   koja će biti 16.juna 2019.godine. Akciji čišćenja jezera su se pridružile mnoge organizacije iz Novog Pazara medju kojima su NVO “Put sredine” i Regionalna Razvoja Agencija Sandžaka “SEDA”.

Posebnu bitnost i značajan učinak tokom akcije čišćenja očekujemo iz razloga što je Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka – SEDA preko prijatelja iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uspela da obezbedi specijalno plovilo – Katamaran koje će nam pozajmiti Grad Čačak za čišćenje otpada na jezeru u Ribariću i obezbediće smeštaj i ishranu radnika koji će tri dana upravljati plovilom i čistiti jezero (od nedelje do srede).

Obaveštavamo sve i pozivamo Vas da se pridrižite akciji čišćenja jezera, očuvanjem prirode čuvamo sebe i svoje zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here