Obnovljena akreditacija za Regionalnu Razvojnu Agenciju Sandžaka „SEDA“

0
1770

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Regionalna razvojna agencija Sandžaka „SEDA“ , 15.03.2019. godine,  dobila Rešenje za obnovu akreditacije za regionalnu razvojnu agenciju u regionu Šumadije i zapadne Srbije radi obavljanja poslova razvoja i unapredjenja regionalnog razvoja, na period od pet godina.

Na osnovu Rešenja o obnavljanju akreditacije naša Agencija je 18.03.2019. godine zaključila Ugovor o regulisanju medjusobnih prava i obaveza sa Razvojnom agencijom Srbije.  Ovim ugovorom uredjuju se prava i obaveze izmedju Razvojne agencije Srbije i Akreditovane Regionalne razvojne agencije Sandžaka „SEDA“ koje se odnose na obavljanje stručnih poslova iz oblasti regionalnog razvoja i pružanje podrške privrednim društvima i preduzetništvu. Samim tim u skladu sa članom 34. stav 2. Zakona o regionalnom razvoju Akreditovana Regionalna razvojna Agencija ulazi u krug regionalnih razvojnih agencija koje su akreditovane u regionima radi obezbedjenja ravnomernog regionalnog razvoja i u smislu člana 2. ovog ugovora uključuje se u republičku mrežu akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Rešenje o obnavljanju akreditacije kao i potpisani Ugovor sa Razvojnom agencijom Srbije su rezultat marljivog rada celokupnog tima Regionalne razvojne agencije Sandžaka „SEDA“ u predhodnom petogodišnjem periodu kao i neprocenjive podrške svih osnivača Agencije, a posebno lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here