U Rožaju uspešno promovisan projekat „Planina Mokra Gora – neotrkiveni biser na Via Dinarica stazi“

0
808

U okviru aktivnosti na projektu „Planina Mokra Gora – neotrkiveni biser na Via Dinarica stazi“, u sredu 13. februara 2019. godine u Rožaju je održan sastanak na kojem su prezentovani ciljevi i očekivani rezultati ove inicijative.

Sastanak je okupio predstavnike opštine Rožaja i Tutina, predstavnike lokalnih turističkih organizacija, planinarskih i sportskih klubova, ne-vladinih organizacija i radnika u kulturi. Pored prezentacije projekta, tokom sastanka se takođe govorilo o valorizaciji turističkih potencijala i integraciji turističke privrede pet opština koje učestvuju u ovom projektu: Rožaja, Tutina, Istoka, Peći i Zubinog Potoka.

Sastanak je organizovan kao aktivnost u okviru donacije dodeljene u okviru projekta “Razvoj turizma i promocija” Saveta za regionalnu saradnju. Projekat finansira Evropska unija, a realizuje RCC u cilju doprinosa rastu i konkurentnosti privreda šest zemalja Zapadnog Balkana kroz podršku razvoju i promociji zajedničke ponude u oblasti regionalnog kulturnog i avanturističkog turizma.

Projekat “Planina Mokra gora – neotrkiveni biser na Via Dinarika stazi” realizuje InTER, u saradnji sa opštinom Tutin, Regionalnom razvojnom agencijom SEDA iz Novog Pazara, NVO “Marimangat” iz Peći i Planinarskim društvom “Ahmica” iz Rožaja. Projekat je počeo sa realizacijom početkom novembra 2018. godine i trajaće do početka juna 2019.godine (7 meseci). Više informacija o projektu dostupno je na stranici InTERa, www.regionalnirazvoj.org

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here