OTVORENI POZIV za sufinansiranje organizacije i realizacije godišnjeg programa predstavljanja srpske književnosti i izdavaštva na međunarodnim sajmovima knjiga u 2019. godini

0
6148
MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA
SEKTOR ZA SAVREMENO STVARALAŠTVO I KULTURNE INDUSTRIJE

upućuje poziv svim zainteresovanim pravnim licima sa teritorije Republike Srbije, da se jave na:

OTVORENI POZIV
za sufinansiranje organizacije i realizacije godišnjeg programa predstavljanja srpske književnosti i izdavaštva na međunarodnim sajmovima knjiga u 2019. godini

Predmet
Predmet otvorenog poziva je sufinansiranje organizacije i realizacije godišnjeg programa predstavljanja srpske književnosti i izdavaštva na međunarodnim sajmovima knjiga tokom   2019. godine:

  • Lajpcig, 21-24. mart 2019.
  • Peking, 21-25. avgust 2019.
  • Moskva, 4-8. septembar 2019.
  • Frankfurt,14-18. oktobar 2019.

Cilj

Cilj otvorenog poziva je razvoj međunarodne saradnje u oblasti književnosti, prevodilaštva i izdavaštva kroz podršku programima koji bi bili realizovani tokom 2019. godine u sklopu nastupa Republike Srbije na međunarodnim sajmovima knjiga u Lajpcigu, Pekingu, Moskvi i Frankfurtu. Na ovaj način obezbeđuje se viši kvalitet prezentacije srpske književnosti, prevodilaštva, izdavaštva i kulture u celini i doprinosi harmonizaciji kulturnih aktivnosti sa međunarodnim i evropskim standardima i utiče na podsticanje razvoja oblasti kulture, kroz jačanje kapaciteta aktera na teritoriji Republike Srbije i sistemsku podršku razvoju međunarodne saradnje/razmene u oblasti kulture i umetnosti.

(Kroz poseban javni poziv biće izabran realizator zakupa i tehničkog opremanja nacionalnog štanda Republike Srbije na međunarodnim sajmovima knjiga u 2019. godini)

Informacije o konkursu možete pogledati na linku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here