Planina Mokra gora – Lepotica Balkana

0
1885

U okviru projekta “Planina Mokra gora – neotrkiveni biser na Via Dinarica stazi” organizovali smo sastanke sa partnerima iz Peći, Rožaja, Tutina i Novog Pazara kako bi se što bolje pripremili za predstojeće aktivnosti koje imaju za cilj promociju planine Mokre gore kao jedinstvene turističke destinacije.

U saradnji sa partnerima Marimangat, Opština Tutin – Oficijalna stranica, Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka – SEDA i Planinarski klub “Ahmica” Rožaje, u okviru projekta InTER će raditi na uspostavljanju nove trase Via Dinarica planinarske staze od Prokletija i Hajle preko cele Mokre gore do vrha Berim, njenog krajnjeg istočnog dela.

Pored toga, projektom će se podržati stvaranje i promocija turističkih proizvoda koji će predstavljati jedinstveno multikulturno iskustvo u prelepom prirodnom ambijentu planine Mokra gora, koja je takođe poznata i pod nazivom “lepotica Balkana”.

Značajni deo projekta će se odnositi na uspostavljanju saradnje između lokalnih zajednica, što će doprineti sveukupnom privrednom razvoju i regionalnoj saradnji na ovom delu Balkana.

Projekat traje sedam meseci, do početka juna 2019. godine, a finasira se nepovratnim sredstvima dodeljenim u okviru Projekta za razvoj i promociju turizma koji finansira Evropska unija a provodi Savet za regionalnu saradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here