Otvorena kancelarija Agencije “SEDA” u Tutinu

0
4129

U Opstini Tutin otvorena je kancelarija Regionalne Razvojne Agencije Sandzaka SEDA sa ciljem podspešivanja razvoja malih i srednjih preduzeća, sa posebnim osvrtom na unapređenja privrede. Otvaranju su prisustvali predstavnici Novog Pazara, Tutina i Sjenice gradova koji su osnivaci ove razvojne agencije i koji joj pružaju podršku do danas.

Otvaranje kancelarije posledica je nastojanja da se u narednom periodu više pažnje posveti Opstini Tutin kad je u pitanju realizacija razlichitih razvojnih projekata, da se podstakne razvoj malih i srednjih preuzeća, te da se unapredi rad Agencije SEDA, odnosno da se poboljša  komunikacija sa privrednicima kao i same usluge na lokalu.

“Mi smo se na prethodnoj skupštini naše razvojne agencije dogovorili da Tutin dobije posebnu pažnju jer smo svjedoci da je mnogo manje projekata realizovano u proteklom periodu kada je u pitanju ova opština. Mi želimo to da preokrenemo i da situaciju poboljšamo”, kaže direktor Agencije SEDA, Samir Kačapor.

Na čelu kancelarije u Tutinu je Mersudin Čuljevic.  Ostalo je da se u narednom periodu forimara tim stručnjaka koji će voditi kancelariju i biti na usluzi privrednicima. Čuljević je izrazio uvjerenje da će rezultati rada kancelarije veoma brzo biti vidljivi:

” Pozivam sve zaintesovane, pojedince, pravna lica, društveni sektor da već od sutra dođu u kancelariju i informišu se. Mi ćemo im pomoći u izradi biznis planova i projekata”, rekao je Čuljević.

Otvaranju kancelarije su prisustvovali su predstavnici gradova, suosnivači Agencije SEDA koji joj pružaju podršku od 2002. godine.

” Vrlo je važno da svi privrednici i zainteresovani imaju gdje da se jave, da ne moraju da putuju. Da mogu jednom mjestu dobiti sve neophodne informacije iz prve ruke”, kaže predsjednik Opštine Tutin, Kenan Hot.

“Ni jedna opština nema dovoljno kapaciteta da aplicirala za određene projekte kako kod ministarstava tako i kod inostranih donatora, tako da je ovo sigurno prilika da jednostavno Opština Tutin bude konkurentnija kod donatora”, reako je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

” Uvjereni smo da će ova agencija raditi uspješno kao i do sada, a to znači da će I dalje izlaziti sa kvalitetnim projektima, da  će pomagati  lokalnim samoupravama “, kaže predsjednik Opštine Sjenica, Hazbo Mujović.

Agencija postoji od 2002. godine i počela je kao Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a 2009. godine  je transformisana u Regionalnu razvojnu agenciju Sandžaka. Otvaranju kancelarije prisustvovao je i Alija Halilović, jedan od 10 partnera osnivača Agencije SEDA, a koji se posebno raduje uspjehu i ekspanziji ove agencije. Predstavnici  SEDA ističu da je važno da u predpristupnom periodu Srbija što više iskoristi sredstava iz budžeta Evrospke unije, a ne iz lokalnih budžeta koji su u principu veoma siromašni. Upravo otvaranje kancelarija i formiranje timova zaduženih za projekte je dobar put ka realizaciji te ideje, rečeno je tokom otvaranja.

Video zapis mozete pogledati na linku: https://youtu.be/92ito0fmXbU

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here