SEDA organizije odlazak na sajmove u Poljskoj, Grčkoj, Albaniji!

0
12728

Privrednici iz Novog Pazara imaju prilku da preko Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA predstave svoju proizvodnju na međunarodnim sajmovima i sklope poslovne aranžmane sa drugim proizvođačima. U zavisnosti od tipa proizvodnje Agencija SEDA će u narednom periodu organizovati učešeće lokalnih firmi na sajmovima u Poljskoj, Grčkoj i Albaniji.

Agencija SEDA jedna je od četiri razvojne agencije koje pod pokroviteljstvom USAID-a ,a uz podršku Razvojne agencije Srbije,  organizuju međunarodne sajmove iz različitih privrednih oblasti kao mjesto susreta proizvođača, privrednika i njihovih usluga.

Prvi od tri sajma koja su predviđena projektom “Razvoj privatnog sektora” održaće se u poljskom gradu Poznanu, od 5. do 7. septembra, a tiče se mode. Dobra je prilika za proizvođače obuće i odjeće iz Novog Pazara, Tutina i Sjenica da pokažu i ponude to što proizvode. Organizatori očekuju i posjećenost predstavnika firmi kako iz Poljske tako i oklonih država kao što su Njemačka i Češka.

”Drugi sajam će se održati u Solunu od 9. do 12. Septembra, on je opšteg tipa, što znači da će biti privrednika iz različitih oblasti.  Iz Novog Pazara, Sjenice I Tutina učetvovaće deset firmi i očekujemo da će im ova manifestacija pomoći da unaprijede svoj rad “, rekao je ispred Agencije SEDA,  Almir Šaćirović.

U pripremi je i treći sajam koji će se tokom novembra održati u Albaniji. Ovakvi privredni događaji i manifestacije su prilika i da se lokalni privrednici upoznaju sa kvalitetom, potrebama i tokovima proizvodnje  u različitim evropskim zemljama.