Održan seminar na temu «Upravljanje projektnim ciklusom»

0
8897

Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka “SEDA” u saradnji sa Gradom Novim Pazarom organizovala je  trening seminar na temu «Upravljanje projektnim ciklusom », koji se održao 13. i 14. februara 2017. godine, učešće na treningu su uzeli predstvanici javnih institucija.

Trening seminar obuhvatio je teme kao što su opšti koncepti upravljanja projektnim ciklusom,  mogućnosti za finansiranje projekata, praktična priprema predloga projekata i projektne dokumentacije,  kao i principi implementacije projekata, praćenje izvršenja aktivnosti projekta i izveštavanje.

Cilj ovog trening seminara je unapređenje kapaciteta javnih preduzeća, javnih ustanova i institucija za izradu projektnih aplikacija i realizaciju projekata koje finansiraju međunarodni i nacionalni donatori, a pre svega Evropska unija preko svojih programa i projekata.

Trening seminar su vodili g-din Samir Kačapor, direktor Regionalne Razvojne Agencije Sandžaka-SEDA,  g-din Džemil Huseinović, projektni menadžer u Regionalnoj Razvojnoj Agenciji Sandžaka-SEDA   i  g-din Almir Šaćirović, finansijski menadžer u Regionalnoj Razvojnoj Agenciji Sandžaka-SEDA.

seda_ obuka 1 seda_ obuka 5

 seda_ obuka 7seda_ obuka 9

 seda_ obuka 3