Program podrške – Projekt za razvoj privatnog sektora (“PSD”)

0
42730

Program podrške daljem razvoju MMSP -dobitnika bespovratnih sredstavaza nabavku opreme u prvoj godini sprovođenja Projekta za razvoj privatnog sektora (Program podrške)realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama iz Užica, Kraljeva, Novog Pazara i Leskovca (ARRA). Program se realizuje u okviru Projekta podrške razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (Projekat), koji finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, preko Misije USAID-a u Republici Srbiji.

Ciljevi Projekta “PSD” i Programa podrške
Opšti cilj Projekta je unapređenje razvoja sektora mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, povećanje prodaje, unapređenje izvoza i kreiranje novih radnih mesta u sledećim sektorima:

  • agroindustrija,
  • modna industrija (tekstilna industrija i proizvodnja odeće i obuće),
  • laka industrija,

u 3 grada (Vranje, Leskovac i Novi Pazar) i 9 opština (Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš) južne i jugozapadne Srbije (u daljem tekstu: 12 gradova i opština).
Jedan od ciljeva Projekta jeste podsticanje preduzetničkog delovanja mladih i žena, a ostvarenje istog je predviđeno i kroz realizaciju ovog programa. Program će pružanjem finansijske pomoći podržati razvoj i unapređenje poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća.

Ciljna grupa
Mikro, mala i srednja preduzeća kojima su u okviru Programa obuke za započinjanje biznisa i dodelu bespovratnih sredstava u oblasti omladinskog i ženskog preduzetništva u prvoj godini sprovođenja Projekta odobrena bespovratna sredstva za nabavku opreme.

Više detalja o samom Programu možete naći u priloženoj dokumentaciji.

izjava-obrazac-2
izjava-o-kontribuciji-podnosioca-prijave-obrazac-4
prijava-obrazac-1
program-za-dalji-razvoj-grantees-y1
projektovani-budzet-obrazac-3