SEDA dobila Akreditaciju

0
7815

Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA), od Ministarstva finansija i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, dobila je akreditaciju za obavljanje zadataka u oblasti regionalnog razvoja. Uručujući sertifikat Ivica Eždenci, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj, ocenio je da je SEDA ispunila sve uslove za dobijanje akreditacije“ i organizaciono, kadrovski i kapacitetom može da za opštine, mala i srednja preduzeća obavlja transfer sredstava bez obzira da li ona dolaze iz državnog ili budžeta EU.

– Naša Agencija zadužena je da lokalnim samoupravama pomogne kako bi što više projekata bilo urađeno za naš region – naglašava Samir Kačapor, direktor agencije SEDA.

SEDA na teritoriji opštine Sjenica već radi na projektu Centar za razvoj Pešteri, vrednom milion evra koji se realizuje uz finansijsku pomoć USAID-a, programa PROGRES i agencija za razvoj iz Češke. Do ovog septembra biće izgrađeni kapaciteti za plasman proizvoda sa Pešteri, koji svoju razvojnu šansu vidi u zdravoj hrani i izgradnji brenda.

Preuzeto: www.danas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here