SEDA sprovela “ZELENU AKCIJU”

0
6128

Agencija za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA) u Novom Pazaru počela je realizaciju projekta pod nazivom „Zelena akcija“ koja treba da promoviše održivi razvoja i povećanje kapaciteta grada. U okviru ovog projekta biće izgrađene četiri nove učionice u OŠ „Vuk Karadžić“, štampane turističke brošure grada na engleskom jeziku, postavljeno pet bilborda sa mapom Novog Pazara i poboljšano vodosnabdevanje u romskom naselju Blaževo.

Ovu aktivnost, vrednu 75.000 dolara, finansiraju Program za razvoj Ujedinjenih nacija i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Srbije.

– U izgradnju učionica biće uloženo 50.000 dolara, a radovi će početi u ponedeljak. Turistička brošura u tiražu od 1.500 primeraka već je uu štampi i sledeće sedmice biće nam dostavljena. Za tu publikaciju i postavljanje pet bilborda izdvojeno je pet hiljada dolara. U romskom naselju Blaževo montiraćemo cisternu za vodu zapremine 16 tona i u taj posao uložićemo 20.000 dolara – kaže Almir Šaćirović, finansijski menadžer u Agenciji za ekonomski razvoj Sandžaka.

Rok za završetak svih poslova je 1. decembar ove godine. Agencija za ekonomski razvoj Sandžaka regionalna je agencija i deluje na području Novog Pazara, Raške, Sjenice i Tutina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here